söndag 18 september 2011

ATT INREDA MED KONTRASTER OCH STILLEBEN

Bild Behrer & Partner

PS Sista sommaren... Ja, nu känns ju sommaren lite långt bort. Man har liksom kommit in i höstlunken, och det gör inget. Jag stretar inte emot, utan har tacksamt infallit i trygga rutiner igen :) Men ändå kan jag idag inte låta bli att bjuda på ett underbart sommarhus i Stockholms skärgård som ligger ute för försäljning. Det är så härligt vackert stylat, och fotograferat så att man riktigt känner sommaren inpå huden igen. Så fint. Och huset säljs ovanligt nog fullt möblerat! Ligger i nåt så romantiskt klingande som mormorsviken... Man har jobbat jättebra med kontraster och stämningsförstärkande stilleben som vi ska titta närmare på. Så välkommen på årets sista sommarvisning här på bloggen :)



I hallen har man gjort ett snyggt förvarings-stilleben av de vackra stolsdynorna. Och med den vita sponten genomgående som bakgrund är det så enkelt och effektfullt att jobba med kontraster. Som den höga svarta krukan och bollväxterna. Titta dessutom på hur man jobbat med höjden; tvärrandigt gör ett lågt intryck, och för att "bota" det har man tagit i rejält på höjden i val av blommor så att man får uppåteffekt.



I detta vit-vit-vita rum har en mörkare vintage lampa fått bli kontrastgivare. Håll för lampan (och korgen i fönstret) och ni ser genast att ögat tycker att bilden blir mer mesig. Man behöver alltid lite kontrast så att ögat kan uppskatta det ljusa



En rosenkelim i köket? Så snyggt! Har inte tänkt på hur väl en rosenkelim passar i dessa vita spontmiljöer som sommarhus. Nu ska jag komma ihåg det :) Och en rosenkelim gör sig ovanligt bra på just vitt golv, de kan bli så tunga annars. Min egen "dagens aha" ;)



Ett stilleben av glas och tillbringare på ett silverfat, och de söta glasvaserna i fönstret med bara två små blomsingar var. Trivsamt, mysigt och riktigt somrigt. Stilleben är ju de allra enklaste sätten att tillföra karaktär och förstärka känslan i ett rum. Som att förstärka det ljusa skira somriga i rummet ovan med detta stilleben. Tänk på att blanda olika höjder, och olika former. Men gärna något besläktat drag, som att alla exempelvis är rundade eller i samma material... Och aldrig i storleksordning utan ställ lite mer fritt.



Stilleben i bakgrunden; olika former till synes slumpvis utställda. Men de flesta står med "en kompisdublett" som förstärker deras närvaro. Böcker i hög (många böcker), tre vita ljusstakar, och en mörkare lampfot och mörk bricka till höger.



Här ser man det fina med kontrasterna i detta hus. Titta hur fint lampans kontur får synas mot allt det vita. Som ett litet vackert utropstecken.



Lite så att man längtade tillbaka till sommaren en stund... Nu hoppas jag vi tar tag i höstdagen här hemma istället, och får lite söndagsmys på agendan. Skön söndag, alla :)


2 kommentarer:

  1. Så fina tips bara att memorera! Margareta

    SvaraRadera
  2. Hej. Jätte fin inredning. Det här typ av hus letar jag efter, vet du var det är för företag som bygger detta?

    SvaraRadera